srpski romana english

krave

Osnovni razlozi za korišćenje „Dairy BOOM “-a u tranzicionom periodu ishrane visoko mlečnih krava

Na osnovu dosadasnjih iskustava i komentara od strane farmera koji koriste Dairy BOOM u regionu Južnog i Srednjeg Banata, prenosimo sledeće:

    1.    Preventivno deluje na eliminisanje ketoze
    2.    Povećava broj bakterija gljivica i protozoa u buražnom sadržaju i povećava njihovu aktivnost
    3.    Organske kiseline utiču na smanjenje broja upalnih procesa izazvanih escherichia coly
    4.    Lako dostupna energija za mikrofloru buraga
    5.    Poboljšanje apetita u periodu neposredno nakon teljenja
    6.    Ubrzava konzumiranje maksimalnih količina hrane (suve materije)
    7.    Pomaže razvoj celulolitičkih bakterija
    8.    U svom sastavu ima lako dostupne esencijalne amino kiseline
    9.    Dnevni Izdatak je 20 dinara. Ukoliko se dodaje 0,1 litar, odnosno 40 dinara ako se dodaje 0,2 litara a povećava proizvodnju od 10 % do 20 % na dnevnom nivou
    11.    Aktivira neaktivne jajnike i jalove krave
    12.    Smanjuje ukupan broj somatskih ćelija
    13.    Poboljšava kompletan metabolizam
    14.    Skraćuje servis period
    15.    Smanjuje postotak embrionalnih uginuća  usled nedostatka energije, odnosno usled negativnog energetskog bilansa na startu laktacije
 
Ukoliko se koristi u tranzicionom periodu, odnosno 5 litara u prvih 50 dana laktacije, odnosno 0,1 litar dnevno po kravi, pretpostavka je da će se kod Vaših krava eliminisati mogućnost pojave ketoze, smanjiti broj somatskih ćelija, smanjiti mogućnost pojave upala materice i zaostajanja posteljice odnosno u velikoj meri smanjiće se veterinarski troškovi.

Pozitivan efekat bi trebao da se pojavi i u smislu povećanja kompletne laktacije za 10% do 20%, odnosno za oko 700 do 1500 litara mleka (od 25.000 dinara do 50.000 dinara), poboljšanju hemijskog sastava mleka, boljem iskorišćenju hraniva, boljem opštem zdravstvenom stanju. U reproduktivnom smislu, očekivani efekti su: smanjeni servis period, manji broj osemenjavanja po steonoj kravi, dugovečnije krave u proizvodnji mleka i priplodnog podmlatka.

Oprema za farme muznih krava

 

MOĆNI SISTEMI ZA IZĐUBRAVANJE

preuzeti flajer ovde


GUMENE PODLOGE ZA FARME MUZNIH KRAVA

 • veća udobnost
 • manje klizanja
 • manje problema sa nogama
 • bolje konzumiranje hrane
 • veća proizvodnja mleka
 • prijatne za ležanje
 • 10 godina garancije

Oprema i sredstva za unapređenje kvaliteta mleka

 
Chiopa K
 • Povećanje apetita i usvajanje hranljivih materija
 • Povećanje mlečnosti kod krava i ovaca za 10 do 30 %
 • Kvalitetan energetski status infuzorija buraga
 • Bolja mikrobiološka slika mleka
 • Smanjenje problematike metaboličkih bolesti (poboljšano zdravstveno stanje)
 • Brži oporavak nakon teljenja i bolji start laktacije
 • Smanjenje problematike upale tetiva i otpornost papaka
 • Poboljšanje reproduktivnih svojstava (izraženije ispoljavanje estrusa, smanjen servis period, smanjena problematika upale materice nakon teljenja, ...)
 • Ubrzan rast teladi i tov junadi
 

Chiopa K – dodatak u ishrani domaćih životinja

Goveda i jabukovo sirće

Ogledi u Madjarskoj

 

Permil K

 • Prvi ekološki dezinficijens
 • Efikasan u germicidnoj zaštiti vimena
 • Neguje kožu vimena i štiti je od infekcija
 • Dezinfekcija vimena pre i posle muže
 • Dezinfekcija štale i prostirke
 • Dezinfekcija ostalog pribora za proizvodnju mleka
 • Pomaže bržem zaceljenju kože vimena i papila pri povredama
 • Potpuno netoksičan za ljude, životinje i okolinu


 

Oprema za analizu mleka na farmama i u laboratorijama

PortaSCC

Posvetite pažnju kvalitetu mleka sa PortaSCC testom za mleko! Ovaj brojač somatskih ćelija za rano otkrivanje mastitisa dobitnik je velike zlatne medalje za inovativnost na 75. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, 2008.godine. Praktičan, prenosiv, pouzdan, lak za upotrebu, ekonomičan. Ispitivanje više uzoraka istovremeno. Lako kao 1-2-3.
Lista korisnika
Preuzmite flajer ovde

LactiCheck LC-01

Prenosan, precizan i cenom pristupačan analizator sastava kravljeg ili kozjeg i ovčijeg mleka. Rezultati za mlečnu mast, čvrstu nemasnu materiju, proteine, dodatu vodu i gustinu se prikazuju istovremeno za samo 85 sekundi! Omogućava lako rukovanje, automatsku kalibraciju i veoma lako održavanje, dajući pouzdane, objektivne rezultate po ceni mnogo manjoj nego što je kod drugih automatskih metoda.

LactiCheck LC-02

Pogodna za rad, ultazvučna, spektroskopska metoda za brzo i pouzdano određivanje sastava mleka. Veoma lak za korišćenje, pristupačan, automatski sistem koji obezbeđuje rezultate za mlečnu mast, čvrstu nemasnu materiju, dodatu vodu i gustinu kako za neprerađene tako i za prerađene tečne mlečne proizvode. Instrument sa dva kanala je dizajniran da analizira kravlje ili kozje mleko (postoji opcija da se konfiguriše i za ovčije mleko). Odlična korelacija sa poznatim referentnim metodama (kako hemijskim tako i automatizovanim metodama) čine da se LC-02 lako integriše u ustanovljene radne procedure.

 

QuickCheck QC-II

Analizira mleko, tečne mlečne proizvode na dodatu vodu za samo 90 sekundi! QC-II omogućava brze, tačne i precizne rezultate na koje možete da se oslonite za analize ili u svrhu plaćanja a sve to po najpovoljnijoj ceni! Robusna elektronika i čelična konstrukcija dizajnirane su za višegodišnji pouzdan rad. Brani prerađivački sektor kod prijema od neodgovorne predaje mleka sa farme.

 

QuickCheck QC-IV

Ukažite poverenje testu od koga mlekarska industrija zavisi decenijama! Određivanje tačke smrzavanja je preporučena metoda za određivanje pokvarenosti mleka više od 50 godina! Praktična, brza metoda za potvrđivanje ispravnosti mleka kroz lanac snabdevanja mlekom, QuickCheck karakteriše automatski, mikroprocesor kontrolisane kalibracije RS-232 izlaz za prikaz rezultata na štampaču, računaru ili na uređaju za automatsko registrovanje podataka.

 

SpectroQuick MK3.2

Omogućava brzu analizu količine masnoće kod tečnih mlečnih proizvoda, MK3.2 karakteriše fantastična tačnost i preciznost. SpectroQuick™ nudi pouzdane rezultate za mleko i mlečne proizvode od 0-9% sadržaja masnoće sa mogućnošću da uradi 120 testova na sat! Posebno pogodan za preduzeća koja traže tačnost na niskom nivou masnoća (0 – 1%) gde druge metode testova često nisu tačne, SpectroQuick automatizuje testiranje, obezbeđujući bolje čuvanje rezultata i unapređenu tačnost u prezauzetom danu laboratorija mlečne industrije!


Video reportaža

Vi ste ovde: Home Proizvodi